La dona invisible que vesteix de lila

La meva foto
Viena, Austria
No sé si va ser el dia que vaig veure representada "Carta a una desconeguda", d'Stephan Zweig al teatre Borràs de Barcelona o si potser va ser la meva estada a Viena el setembre de 2009. El cert és que la decisió de venir a la capital austríaca respon a motius purament filosòfics i d'impuls vital. O potser no, potser només busco i busco, sense saber ben bé què. I tinc ganes de compartir tot el que em passi pel cap amb vosaltres. Espero que tingueu paciència i que em visiteu moltes vegades.

12 de març 2010

Un 8 de març diferent

Hola, possibles lectors i lectores d'aquest estrany bloc!

Per fi tinc un moment de calma per explicar l'esdeveniment més important que ha tingut lloc aquesta setmana a Viena. El dia 8 de març l'Ajuntament (Rathaus) de Viena oferia les seves portes obertes a les dones. Tot l'Ajuntament estava dedicat a les dones: estands de milions d'organitzacions que destinen la seva lluita a la causa feminista; pantalla enorme on es podien veure curts i pel·lícules relacionades amb les dones; xerrades sobre integració, sobre mercat laboral i sobre salut i una visita guiada a l'Ajuntament, gratuït per a les dones.
He de dir que vaig quedar sorpresa de la quantitat de moviments que hi ha a Viena en relació a la causa feminista. Em va agradar descobrir que hi ha una associació que lluita contra els estereotips imposats per la societat en relació al cos femení. Una de les seves campanyes porta com a títol "No body is perfect" i la insígnia és un metro de mesurar en format de llacet trencat.
Durant la visita a l'Ajuntament i, quan sèiem a la meravellosa sala de discussions, on es cou a diari la política de Viena, ens va fer una xerrada Sandra Frauenberger, que ens va posar al dia sobre polítiques en relació a la igualtat de gènere a Viena.
Naturalment, el fet que hi hagi tants moviments socials a Àustria dedicats a la lluita per la millora de les condicions de les dones és un indicatiu que aquí encara són a anys llum d'aconseguir la igualtat. I és lamentablement així, encara que Viena pot estar contenta en aquest sentit per les mesures que el seu Ajuntament aplica per a la integració de dones immigrades, per ex., al mercat laboral o per la seguretat i el benestar de les dones.

En tot cas, queda encara TANT per fer...

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Raquel,

Continua contant-nos tot el que descobrisques a Viena. "Una dona no neix, es fa". Le Deuxième Sexe, Simone de Beauvoir. Em sembla que anava així la cosa.
Una abraçada gran,
Isabel

Dona invisible ha dit...

Que gran la Simone de Beauvoir!
Una abraçada, Isabel!

Eli ha dit...

No ens aturaran!
Wir gehen vorwärts.
Salut!
Eli

Dona invisible ha dit...

I ens tornarem a aixecar, endavant sempre!

Bussal, meine liebe Freundin!